Krokus

Krokus to firma, która specjalizuje się w zdrowych i w pełni ekologicznych przetworach owocowych i warzywnych. Wybierając takie produkty, stawiamy na najwyższą jakość, pełnię smaku i jednocześnie dostarczamy do organizmu wszystko to, co najlepsze.

Firma Krokus to rodzinny zakład przetwórstwa owoców i warzyw, którego początki sięgają 1993 roku. Początkowo specjalizacją firmy był eksport, a od 2004 roku marka zaistniała na rodzimym rynku. Siedziba mieści się we wsi Pająków w pobliżu Kazimierza Dolnego, Janowca i Puław, w dolinie Wisły. To wyjątkowe położenie daje spore możliwości, jeśli chodzi o dostęp do ekologicznych warzyw i owoców, z których później powstają pyszne przetwory. Marka stawia na najwyższą jakość, a poszczególne tradycyjne przetwory wytwarza domowymi sposobami. Są to produkty w pełni ekologiczne, które spełniają najwyższej normy. Krokus uczestniczy w systemie Jakość Tradycja i jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Poszczególne propozycje firmy są wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych, co świadczy o ich jakości. Mało tego, przetwory Krokusa są również doceniona przez francuski przewodnik kulinarny Le Guide de Gourmands oraz SlowFood Polska. Laur Marszałka Woj. Mazowieckiego stanowi kolejne potwierdzenie wyjątkowości produktów.

W propozycjach Krokus znajdziemy sosy owocowe i warzywne, soki, konfitury, warzywa konserwowe, syropy i nie tylko. Możemy wybrać dodatki do obiadów, składniki do urozmaicenia smaków potraw, dodatki do deserów i nie tylko.

Krokus swoje przetwory produkuje w oparciu o zasady GHP/GMP oraz HACCP. Firma stawia sobie wysoko poprzeczkę i chce, żeby poszczególne produkty zachwycały nie tylko smakiem, ale i całą otoczką. Wybierając przetwory Krokus, sięgamy po produkty zdrowe i pełne wartości odżywczych.

36 48 60 na stronę
z 10 produktów
36 48 60 na stronę
z 10 produktów